Принаймні 7 людей пограбували музей в Дрездені

За даними німецької влади, яка опублікувала фоторобот одного з можливих підозрюваних, у крадіжці ювелірних виробів 18-го століття з унікальної колекції в Дрездені в листопаді 2019 року брало участь не менше 7 осіб.

За оцінками, злодії забрали діамантів та інших прикрас на суму близько 1 мільярда євро. Музей називають Зеленою Аркою, оскільки деякі кімнати прикрашені малахітовою зеленою фарбою. Він розташований в колишньому королівському палаці.

Саксонський імператор Август II Стронг створив колекцію в 18 столітті.

Музей є одним з найстаріших у світі. Він був створений в 1723 році і налічує близько 4000 предметів із золота, дорогоцінних каменів та інших матеріалів.

Незабаром після крадіжки влада запропонувала винагороду в розмірі 500 000 євро за інформацію, яка може привести до знахідки ювелірних виробів або арешту злодіїв.

Прокурори та поліція сьогодні оголосила, що Audi S6 використовувалася при крадіжці, яка, як вважає влада, була добре спланована.

Аналіз слідчих, частково заснований на записах камер спостереження, привів їх до висновку, що щонайменше семеро людей приймали участь у пограбуванні.