Українська влада раптово усвідомили, що права українців в Угорщині потрібно захищати

Україна призначить спеціального чиновника у справах українців в Угорщині. Про це заявили у зовнішньополітичному відомстві нашої країни.

Нагадаємо, що між Україною і Угорщиною триває дипломатична криза. Будапешт звинувачує наші влади у недотримання прав угорців, а Київ заявляє, що Угорщина «підриває» державний суверенітет.

 Украина и Венгрия

Величезний скандал виник восени, коли в Угорщині вирішили призначити спеціального міністра. Чиновник повинен був займатися «справами Закарпаття». Таке формулювання викликало обурення у України. За результатами недавньої зустрічі між міністрами закордонних справ обох країн, у Будапешті відмовилися від скандальної формулювання, але не від ідеї контролю за правами угорців на Закарпатті.

Читайте також: Українці стануть заробляти ще менше: опубліковано невтішний прогноз

В помсту, В Міністерстві закордонних справ несподівано «згадали», що права співгромадян необхідно захищати за кордоном. Так, чиновники створять спеціальну посаду для фахівця, який буде відслідковувати дотримання прав українців в Угорщині та захищати їх.

Сторони обміняються «наглядачами» вже до кінця поточного року. Подробиці роботи чиновників стануть відомі за підсумками «консульських консультацій».

Джерело: www.eurabota.ua

25.10.2018