Макрон: бої в Ідлібі загрожують Європі 2 мільйонами мігрантів

За словами президента Франції Еммануїла Макрона, бої в Ідлібі загрожують Європі новою кризою, в якій братимуть участь 2 мільйони мігрантів.

«Я говорив з низкою неурядових організацій, за їх оцінками близько 2 мільйонів чоловік знаходяться у вкрай небезпечній ситуації або стали біженцями», – сказав Макрон після закінчення невдалої зустрічі з бюджету ЄС.

Він закликав до проведення чотиристоронньої зустрічі в Стамбульському форматі за участю лідерів Франції, Туреччини, Росії та Німеччини якнайскоріше.

За словами Макрона, ситуація в Ідлібі загрожує неконтрольованою ескалацією конфлікту, тому Франція і Німеччина вимагають негайного припинення вогню.

Вчора ввечері Путін і Ердоган обговорювали ситуацію в Ідлібі по телефону. Путін висловив стурбованість діями заколотників і закликав до «безумовної поваги суверенітету і територіальної цілісності Сирійської Арабської Республіки», цитує ТАСС прес-службу Кремля.

Президенти двох країн домовилися активізувати міжвідомчі консультації з Ідліб з метою зниження напруженості в сирійській провінції, забезпечення припинення вогню і нейтралізації терористичної загрози. Інтенсивні контакти з військовими відомствами підтвердили продовження.