2021 року в Туреччині загинули 367 жінок

“Насильство і вбивство жінок, як і раніше, є серйозними проблемами в Туреччині, і тривожна статистика, заснована на нещодавніх відомостях про щорічні смерті, показує, що поточних профілактичних заходів далеко не достатньо, незважаючи на тенденцію до зниження останніми роками”, – повідомляє Hurriyetdailynews.

За даними Федерації жіночих асоціацій Туреччини, у 2021 році в країні було вбито 367 жінок у порівнянні з 409 у 2020 році. Проте кількість убитих минулого року показує, що в країні чиниться подібний злочин щодня.

За словами Джанан Гуллу, голови Федерації жіночих асоціацій Туреччини, необхідно сформувати міністерство у справах жінок та додати визначення насильства щодо жінок до Кримінального кодексу Туреччини, щоб покласти край насильству щодо жінок та вбивств.

Тим часом Рук’є Лейла Сурен, юрист платформи We Will Stop the Murders of Women (Організація з прав жінок), заявила, що в 2021 році кількість підозрілих смертей збільшилася. Вона вказала, що лише у жовтні з’явилися дані про «підозрілі» смерті 12 жінок (у яких не було доведено, що це було вбивство).

Джанан Гуллу зазначила, що злочинці, які нападають на жінок, стають все жорстокішими, і що збільшилася кількість випадків, коли жінки були вбиті невідомими чоловіками.

Донедавна статистика показувала, що більшість жінок були вбиті чоловіком, братом чи батьком.