Попередження: шахраї вже продають “вакцину” в Інтернеті

Європол попередив, що шахраї можуть отримати вигоду з пошуку вакцини від коронавіруса. “У мережі вже поширюються неправдиві оголошення про продаж вакцини”,- повідомляє Deutsche Welle.

“Існує реальна небезпека того, що злочинці спробують скористатися високим попитом”, – заявила сьогодні директор департаменту Катрін де Болл. Вона поділилася інформацією про те, що в соціальних мережах вже є оголошення про продаж вакцини, але їх точно публікують шахраї. Де Болл попередила, що люди, які відгукуються на таку рекламу, або нічого не отримають після оплати, або отримують підроблений продукт, що може мати серйозні наслідки для їх здоров’я.

Правоохоронні органи, зі свого боку, повинні бути готові протидіяти спробам крадіжки вакцин. Директор Європолу нагадала, що при першій блокаді банди атакували автомобілі з захисними масками. Аналогічна небезпека існує зараз в відношенні вакцини. Європол визначив місця, де ймовірність подібних злочинів найбільш висока, і поліцейські служби європейських країн мають намір співпрацювати, щоб запобігти крадіжці вакцин.