Щоб послабити серйозну нестачу місця для поховань в Єрусалимі будують підземний некрополь

За повідомленням агентства «Рейтер», «в Єрусалимі будується величезний новий підземний некрополь, щоб допомогти подолати брак могил для єврейського народу в священному місті».
Лабіринт довжиною в милю з 23000 похоронних камер, що вистилають стіни і землю, був прокладений по схилу пагорба під головним єврейським цвинтарем в Єрусалимі, Гиват-Саул, який швидко виснажується.
Chevra Kadisha, основна група з нагляду за єврейськими похованнями в Ізраїлі, інвестувала близько 300 мільйонів шекелів (86 мільйонів доларів) в сучасну версію давньої практики поховання, яка, як вона сподівається, послабить тиск на міські кладовища.
Десятки кладовищ в Ізраїлі вже закрили свої ворота для нових поховань. Не євреї, які становлять меншість в Ізраїлі, поховані на окремих цвинтарях.
Перші 8000 могил будуть готові до використання в кінці місяця.
«Згідно з нашим планом, після того, як ми закінчимо першу частину з 23000 могил, можливо, у нас буде достатньо місця, щоб продовжити копати під землею», – сказав у неділю Чанані Шахор, директор місцевого відділення Chevra Kadisha, коли ЗМІ вперше побачили роботи .
«Ми продовжимо, якщо люди приймуть цей новий метод поховання».