В результаті вибуху автобуса в Пакистані загинули 13 осіб, дев’ять з них китайці

Щонайменше 13 людина, в тому числі щонайменше дев’ять громадян Китаю і два пакистанських солдата, були вбиті в результаті вибуху бомби в віддаленому районі північного Пакистану, повідомили Reuters кілька джерел, додавши, що число загиблих може зрости.

Поки неясно, чи був вибух результатом вибуху придорожньої бомби або пристрою, встановленого в автобусі.

Китай охарактеризував інцидент як «вибух» і «напад», хоча влада Пакистану заявила, що природа вибуху з’ясовується.

Автобус перевозив китайських інженерів, геодезистів і механіків на будівельний майданчик греблі Дасу в провінції Хайбер-Пахтунхва.

«Автобус впав в глибоку ущелину після вибуху і це стало причиною великих втрат. Китайський інженер і солдат пропали без вісті. Рятувальна операція почалася, і все урядове обладнання було мобілізовано для порятунку поранених за допомогою санітарної авіації», – високопоставлений урядовий чиновник, який побажав залишитися анонімним, сказав Reuters, додавши, що 28 громадян Китаю отримали поранення.

Поліція розслідує інцидент.

«Це схоже на саботаж», – сказав поліцейський, доставивши вертоліт до місця події.

По крайней мере, троє інших офіційних осіб підтвердили Reuters, що в автобусі стався вибух.

Високопоставлений адміністративний чиновник з Хазарського регіону повідомив, що автобус перевозив понад 30 китайських інженерів до греблі Дасу в Верхньому Кохістане.

Проект гідроелектростанції Дасу є частиною Китайсько-пакистанського економічного коридору (CPEC), інвестиційного плану вартістю 65 мільярдів доларів в рамках ініціативи Пекіна «Один пояс, один шлях», яка з’єднує західний Китай з південним морським портом Гвадар, частиною Пакистану.

Китайські інженери і пакистанські будівельники працювали над гідроелектростанцією Дасу і декількома іншими протягом декількох років в регіоні, де стався вибух.