Обстріляли машину помічника президента України, водій отримав травми

Автомобіль, в якому знаходився помічник президента України Володимира Зеленського, Сергій Шефір, біля села Лісники під Києвом обстріляли невідомі, випустивши в машину більше десяти куль.

Замах стався близько 10 години ранку. Кулі потрапили в тому числі і в лобове скло Audi A8 Шефіра. На щастя, воно було броньованим. Сергій Шефір не постраждав. Однак водій отримав травми – три кульові поранення – і знаходиться в лікарні у Феофанії.

«Замах на Шефіра – це замах на ключового члена команди», – повідомив радник глави апарату глави держави Михайло Подоляк.

«Очевидно, що цю відкриту, навмисну ​​і надзвичайно жорстоку атаку із застосуванням автоматичної зброї не можна кваліфікувати інакше, як спробу демонстративного вбивства помічника президента», – сказав він.

“Служба безпеки України (СБУ) підключилася до оперативних заходів у справі про напад”, – прокоментував прес-секретар служби Артем Дехтяренко.

«СБУ спільно з Національною поліцією з’ясовує всі обставини події. Вживаються необхідні слідчі та оперативні заходи, на місці працюють силовики».

У МВС України повідомили, що ведуться пошуки нападників, в рамках спецоперації поліції.

У свою чергу, Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заявила, що інцидент ініційований з попередньою кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб».