Ізраїль закриває спортивні зали, бари та святкові зали

Вчора ізраїльський уряд вирішив «негайно закрити» спортивні зали, бари, клуби і зали для урочистостей у зв’язку зі збільшенням числа людей, заражених коронавірусом. Про це повідомила державна радіостанція Канни.

За її словами, кабінет міністрів зібрався на позачерговому засіданні, щоб обговорити заходи щодо запобігання подальшому поширенню інфекції. Канни кажуть, що уряд вирішив поки не закривати пляжі, але має намір посилити санітарні умови на узбережжі.

З кінця травня число щоденних випадків зараження в Ізраїлі зросла. 160 заражених коронавірусом були зареєстровані 6 червня, 460 – 23 червня, 637 – 29 червня, 1026 – 2 липня.

Раніше 2 липня, прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль знову вводить обмеження на кількість учасників зустрічей через поширення коронавіруса. Кількість відвідувачів в барах і залах торжества тоді було обмежено до 50 осіб, кількість людей в приміщеннях – до 20 осіб.

Обов’язкове дотримання відстані між людьми в два метри і носіння захисних масок поза домом залишається в силі. В кінці червня ізраїльський уряд збільшив штраф за відсутність маски з 200 до 500 шекелів.