Конгрес США пропонує заборонити ядерні випробування

Демократи в палаті представників США внесли законопроект, що забороняє використання бюджетних коштів для проведення нових ядерних випробувань в країні. Про це в Twitter повідомила в понеділок конгресмен Діна Тіт з Невади, яка є одним з авторів цієї ініціативи.

Законопроект про енергетичні витрати на 2021 рік, запропонований Комітетом з асигнувань, не дозволить адміністрації президента Дональда Трампа використовувати ці кошти для «проведення ядерних випробувань або підготовки до випробувань з ядерними вибухами будь-якої потужності».

На початку червня законопроект був представлений сенатором-демократом зі штату Массачусетс Едвардом Марки разом з більш ніж десятьма членами партії.

22 травня газета “Вашингтон пост” повідомила, що влада США обговорює можливість проведення першого ядерного випробування з 1992 року.

Пізніше міністерство оборони повідомило з посиланням на нинішнього помічника глави Пентагону Дрю Уолтера, що Сполучені Штати будуть готові провести ядерне випробування протягом декількох місяців, якщо президент віддасть наказ.