Ізраїль закрив узбережжя через розлив нафти

“Ізраїль закрив усі свої середземноморські пляжі до подальшого повідомлення”, – повідомляє Al Jazeera.

Телебачення відзначає, що обмежувальна міра була введена після того, як екологи почали повідомляти про чорні гудрони. Їх викинуло на ізраїльські пляжі минулого тижня після сильного шторму.

Забруднення було визнано одним з найстрашніших екологічних лих в історії країни. Це торкнулося майже 200-кілометрового пляжу в Ізраїлі.

Минулого тижня активісти почали повідомляти про появу чорних смолистих куль біля узбережжя Ізраїлю після сильного шторму.

Міністерства навколишнього середовища, охорони здоров’я та внутрішніх справ виступили зі спільною заявою, в якій попередили громадськість не відвідувати всі середземноморське узбережжя країни.

Влада попереджує, що «вплив дьогтю може бути шкідливим для здоров’я».

Представники коаліції ізраїльських екологічних груп заявили на прес-конференції в неділю, що міністерство навколишнього середовища сильно недофінансовується, і що існуюче законодавство мало що зробило для запобігання екологічним катастрофам або боротьби з ними.

Влада попередила, що катастрофа повинна стати тривожним сигналом проти запланованого трубопроводу, що з’єднує Об’єднані Арабські Емірати і ізраїльські нафтові об’єкти в Ейлаті, де можна спостерігати коралові рифи, які знаходяться під загрозою зникнення.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і міністр навколишнього середовища Гіла Гамліель відвідали пляж в південному портовому місті Ашдод, щоб оглянути збиток.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб знайти винних у катастрофі, і сьгодні ми подамо клопотання про резолюціях щодо відновлення навколишнього середовища на затвердження уряду», – написала Гіла Гамліель в Twitter.

За оцінками міністерства навколишнього середовища і активістів, на землю вже скинуто не менше 1000 тонн смоли.

Як розповіла Гіла Гамліель, проект з очищення коштуватиме мільйони доларів.