Велика пожежа в лікарні з хворими COVID в Іраку забрала життя 50 людей

Понад 50 людей загинули в результаті пожежі в лікарні для хворих коронавірусом в місті Насирія в південній іракській провінції Дикар, повідомляє ТАСС. Врятовано не менше 70 осіб. За попередньою інформацією, причиною загоряння в лікарні став вибух кисневого балона. Полум’я охопило всі сектори будівлі. Пожежникам вдалося визначити місце поширення пожежі. У зв’язку з подією МОЗ регіону оголосив надзвичайний стан. За даними місцевих ЗМІ, прем’єр-міністр Арабської Республіки Мустафа аль-Каземі прибув на місце трагедії.

Це не перший подібний інцидент з коронавірусною лікарнею в Іраку. 24 квітня в результаті пожежі в медичному закладі в Ібн аль-Хатіб, Багдад, загинули 82 людини і не менше 110 отримали поранення. За попередньою інформацією, необережне поводження з кисневим балоном призвело до його вибуху. Служба цивільного захисту Насирії заявила, що їм вдалося обмежити поширення пожежі. У зв’язку з інцидентом міністр охорони здоров’я провінції Саддам ат-Тавіль подав у відставку.

Прем’єр-міністр Арабської Республіки Мустафа аль-Каземі оголосив траур за загиблими в країні. Крім того, він доручив створити спеціальну комісію для розслідування причин і всіх обставин трагедії. Зі свого боку, спікер парламенту Мохаммед аль-Халбусі сказав, що законодавчий орган проведе спеціальне засідання у вівторок, щоб обговорити те, що сталося в Насирії.