Італія блокує ще один корабель неурядової організації з мігрантами

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні підписав указ, що забороняє судну НПО з 101 мігрантом на борту заходити у води Італії. Корабель Елеонора під німецьким прапором врятував людей  з потопаючого понтона під Лівією.

Організація «Міст життя», патрулює Середземне море, є ще однією неурядовою організацією, яка не була допущена в італійські води через закриття портів. Коли команда врятувала мігрантів біля лівійських берегів, корабель взяв курс на північ в сторону Італії.

Указ, який забороняє доступ, розміщення і транзит в італійські води, був негайно переданий міністерствам оборони, інфраструктури і транспорту. Глави обох цих міністерств: Елізабетта Трента і Данило Тонінеллі підписали цей документ.

Міністерство внутрішніх справ висловило задоволення рішенням міністрів, яке було оцінено місцевими джерелами як свідчення “послідовності уряду перед обличчям ще однієї спроби наблизитися до італійських вод,  німецькою неурядовою організацією”.

Слід зауважити, що кількома днями раніше, перед обличчям подібної кризи, міністри оборони та інфраструктури відмовили Сальвіні в підписанні указу про заборону заходу іспанського корабля “Open Arms” в порт Лампедуза, зі 100 мігрантами на борту.