Франція: відсутність прогресу в переговорах по Brexit – вина Великобританії

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив сьогодні, що Лондон винен у відсутності прогресу в торгових переговорах між Європейським союзом і Великобританією після Brexit.

Виступаючи на семінарі послів в єврозоні зі своїм німецьким колегою Хайко Маасом, Ле Дріан додав, що переговори були відкладені через небажання уряду Великобританії змінити свої погляди і з огляду на його «нереалістичною позиції».

Тим часом, британський парламентер по Brexit Девід Фрост пригрозив, що Сполучене Королівство не хоче йти на компроміс. «ЄС хоче, щоб Великобританія прийняла правила ЄС, які, однак, не дозволяють британському уряду субсидувати місцеві компанії на шкоду європейському приватному сектору», – сказав він на вихідних.

За його словами, Сполучене Королівство наводить свої положення у відповідність з іншими речами, такими, як трудові і екологічні стандарти (так звані «рівні правила гри» з ЄС), і в цьому випадку ЄС повинен буде продовжити торгівлю з Сполученим Королівством без встановлення тарифної бази.