Японія не має наміру скасовувати Олімпіаду

Олімпійський міністр Японії Сейко Хасімото назвав можливе скасування Олімпіади через епідемію коронавірусу «немислимою», але визнав, що остаточне рішення буде прийнято Міжнародним олімпійським комітетом.

Країна інвестувала 12,6 млрд доларів в організацію Ігор, запланованих на 14 липня – 9 серпня, але поширення COVID-19 ризикує скасувати найбільшу спортивну подію в світі. «З точки зору спортсменів, які є головними дійовими особами Олімпійських ігор і готуються до цієї події, яка проводиться раз на чотири роки, немислимо скасувати або відкласти Олімпіаду. Для нашого уряду важливо надати МОК точну інформацію, щоб вони прийняли правильне рішення. Остаточне рішення буде за МОК”, – сказав Хасімото парламенту країни.

На сьогоднішній день в Японії зареєстровано 587 випадків зараження COVID-19, а також 12 випадків смерті від цієї хвороби. «Ми продовжуємо готувати Ігри за планом і проводити їх в заплановані терміни. Два дні тому президент МОК Томас Бах заявив, що ні він, ні оргкомітет не розглядають питання про скасування або перенесення Олімпіади», – додав Хасімото.