Словенія дозволяє вакцинованим Sputnik V і Джонсон & Джонсон уникнути карантину при в’їзді до країни

Влада Словенії вирішили розширити список вакцин проти коронавіруса, які звільняють від необхідності дотримуватися 10-денного карантину після в’їзду до країни. Вони додали російську вакцину Sputnik V і американську Джонсон & Джонсон. Про це йдеться в підсумковому протоколі засідання Кабінету міністрів республіки, опублікованому на офіційному сайті.

Постанова набула чинності з моменту її публікації в словенській урядовій газеті, яка вийшла сьогодні (15 квітня).

Словенська поліція приймає довідки про вакцинацію словенською і англійською мовами. Вакцинацію необхідно зробити не менше, ніж за 21 день до приїзду до республіки. Особи, вакциновані перерахованими препаратами, не підпадуть під заборону на неналежне переміщення між регіонами країни.

Раніше влада Словенії вважали підставою для звільнення від карантину тільки сертифікати про вакцинації тих, хто був вакцинований препаратами BioNTech / Pfizer, Moderna і AstraZeneca. Крім того, люди, які перенесли інфекцію протягом останніх шести місяців (за умови відповідного підтвердження лікарем або медичною лабораторією з країн ЄС та Шенгенської зони), і власники негативних результатів ПЛР-тестів з ЄС, Шенгенської зони, Великобританії і США будуть вільно допущені до країни.