Канада відправляє літаки по всьому світу для того, щоб повернути своїх громадян

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що Канада уклала угоду з авіакомпаніями про повернення своїх громадян.

Трюдо заявив на прес-конференції, що перший рейс Air Canada в Марокко відбудеться в ці вихідні. Заплановані також рейси в Перу і Іспанію. Уряд буде оплачувати додаткові витрати, щоб повернути людей в країну, сказав він.

В окремому брифінгу для преси міністр закордонних справ Франсуа-Філіп Шампань заявив, що уряд виділить до 5000 доларів кожному канадцю, заблокованому за кордоном, щоб він зміг купити квиток на літак додому або залишитися на місці під час пандемії коронавируса. «Неможливо гарантувати повернення всіх канадців», – попередив він.

Трюдо сказав, що Канада знаходиться в сильному фінансовому становищі і має можливість інвестувати більше в економіку при необхідності. Раніше на цьому тижні його уряд оприлюднив пакет на 82 мільярди канадських доларів (57 мільярдів доларів), щоб пом’якшити економічний удар. Це може привести до дефіциту бюджету Канади в розмірі понад 100 мільярдів доларів в цьому році.

У п’ятницю Трюдо заявив, що більше 500 000 чоловік, або близько 2,5% робочої сили, є безробітними через кризу, і припустив, що країна вже перебуває в глибокій рецесії.

Країна вже закрила свої кордони.

Сам прем’єр-міністр оголосив, що він знаходиться в карантині і буде тимчасово працювати в ізоляції, оскільки його дружина входить в число тих, хто дав позитивний результат на коронавірус.

У Канаді 1087 пацієнтів і ще 13 померли.