Вибух прогримів під час військового параду в Ємені

«Військовий парад в південному місті Ємену Аль-дале перервав вибух»,- повідомляє Reuters з посиланням на сили безпеки Ємену.
Проте, ніхто не взяв на себе відповідальність за цю подію.
За словами очевидців, вибух стався поруч з платформою для гостей під час параду.
Пізніше стало відомо, що причина вибуху – ракета, випущена угрупованням хуті, що базується в Ірані . В результаті вибуху загинули, щонайменше, 5 осіб і 8 отримали поранення.
Ємен перебуває в стані конфлікту майже 5 років з тих пір, як рух Хуті скинув уряд президента Абд-Раббі Мансура Хаді в кінці 2014 року. У 2015 році стався переворот під керівництвом саудівської коаліції, до якої входять ОАЕ, намагаючись відновити міжнародно-визнаний уряд Хаді.
Місто Аль-дале контролюється силами південних сепаратистів. Воно розташоване на головній дорозі з півдня на північ, що з’єднує південний порт Аден, контрольований урядом Хаді, з контрольованою хутамі столицею Саною. Оспорювана лінія фронту проходить через провінцію Аль-Далія.
У серпні хутісти взяли на себе відповідальність за ракетний і безпілотне напад на парад в Адені, де знаходилося міжнародно-визнаний уряд, в результаті якого загинули близько 36 осіб, в тому числі один з офіцерів командування.