Греція витратить 1,76 мільярда євро на запобігання лісових пожеж

Програма протипожежного захисту вартістю 1,76 мільярда євро замінить старі літаки-заправники і дозволить найняти 3000 постійних пожежних.

Про це повідомили місцевим ЗМІ міністр цивільного захисту Міхаліс Хрісохоідіс і заступник міністра цивільного захисту Нікос Хардаліас.

«В основі плану – швидке виявлення пожежі та швидке реагування», – сказав Хардаліас.

Згідно подробиць, представлених на прес-конференції і після зустрічі між двома міністрами пізніше, уряд закупить 8 нових літаків Canadair CL-515 (замість CL-215) і модернізує поточний CL-415 до CL-515.

У цьому році 69 вертольотів і літаків експлуатувалися з 25 баз по всій Греції. Очікується також, що будуть найняті 36 нових пожежних літаків-амфібій.

Купівля окупиться приблизно через 9 років, так як держава не буде витрачати гроші на оренду літаків і вертольотів щорічно.

Інші заходи включають в себе нову мережу резервуарів для води місткістю 40 000 літрів кожен в 13 точках в Греції, щоб допомогти районам далеко від моря або озер. А також збільшення кількості лісових патрулів до 820 осіб у 2021 році з 764 чоловік в минулому 2020 року чому передувало 80 сезонних пожеж.

Крім того, планується будівництво лісових доріг, щоб пожежним було легше добиратися до майбутніх пожеж. Вони будуть проводитися в основному в лісах Аттики, Стародавньої Олімпії і півострові Халкідікі.

Крім того, в п’ятницю очікується прибуття першого важкого літака-амфібії імені Берієва. Він може перевозити до 12 тонн води.