Греція стає раєм для фрілансерів

За словами Джона Роуза, технічного директора Dell Technologies, Греція може стати ідеальним місцем для багатьох, так званих, «цифрових кочівників» (фрілансерів), якщо її інфраструктура стане задовільною.

Розповідаючи Катімеріні про перспективи Греції в цьому відношенні, він сказав, що може легко розглянути можливість роботи з острова в Греції. “Це дуже гарна країна. Мене, як роботодавця, також цікавлять таланти, а не країна, в якій знаходиться співробітник»,- додав він.

За словами Роуза, для країни важливо мати хорошу мережеву інфраструктуру і ширшу технологічну екосистему, що дозволяє працювати віддалено.

Греція вже почала залучати іноземців, які можуть працювати онлайн для своїх роботодавців в інших країнах, живучи там.

Директор Dell Technologies зазначив впровадження мобільної технології п’ятого покоління (5G) в Греції і створення Microsoft регіонального центру обробки даних в країні, підкресливши, що інфраструктури повинні бути розвиненими, доступними і надійними. Він додав, що на додаток до центрів обробки даних Греції необхідно розвивати деякі специфічні можливості, необхідні для залучення фрілансерів.