У Туреччині скоро з’явиться безпілотний винищувач

“Деякі подробиці про безпілотний винищувач, розроблений в Туреччині, який, як очікується, здійснить перший політ в 2023 році, були розкриті начальником провідного місцевого виробника дронів Baykar”, – повідомляє Sabah.

Сельчук Байрактар, який бере участь в саміті, організованому авіакосмічного клубом Технічного університету Гебзе, показав інфографіку про проект винищувача.

Безпілотний винищувач буде багатофункціональним і зможе виконувати безліч дій: стратегічний наступ, безпосередню підтримку з повітря, ракетну атаку, придушення і знищення ППО противника.

Літак буде мати велику робочу висоту і злітну масу 5500 кг. Він буде нести 1500 кг корисного навантаження.

Очікується, що безпілотний винищувач зможе налітати п’ять годин і розвивати швидкість до 800 кілометрів на годину.

Він розроблений для того, щоб мати низьку радіолокаційну помітність і агресивне маневрування.

Раніше Байрактар ​​заявив, що, оскільки незалежна місцева розробка винищувачів, таких як винищувач з програми F-35, з якої США виключили Туреччину, може зайняти багато часу, це може призвести до відставання турецької платформи безпілотних винищувачів на одне покоління.

За словами Байрактара, замість того, щоб витратити на виробництво літака типу F-35 15-20 років, вони концентруються на тих областях, на які зараз націлений світ, – на більш дешевих дронах, оснащених штучним інтелектом.