Грецію не залякають ніякі погрози Туреччини

“За повідомленням ANA-MPA, риторика і провокаційні дії Туреччини в Східному Середземномор’ї – і не тільки в Греції – явно перетнули межу, яку вважають нормою в останні кілька десятиліть”, – заявив офіційний представник уряду Греції Стеліос Пезас.

За його словами, в цій ситуації Греція повинна проявити спокій, пильність і готовність відреагувати.

«Ці загрози повинні бути припинені, і необхідно знайти мирне вирішення єдиного спору, який у нас є з Туреччиною – розмежування наших морських районів», – пояснив Пезас.

Він підкреслив, що Афіни готові зробити все необхідне для захисту своїх територіальних прав. «Ніяка загроза не може нас налякати”, – був непохитний Пезас.

Він зазначив, що Греція веде переговори з декількома країнами, в тому числі з Францією, про збільшення стримуючого потенціалу своїх збройних сил.

Пезас виключив будь-яку можливість дослідних контактів, «поки турецьке дослідницьке судно або будь-які інші судна залишаються там, де вони знаходяться».

За його словами, практична деескалація не може бути миттєвою. Вона повинна бути тривалою і суттєвою, щоб Туреччина могла довести свою позицію.

“Для Туреччини важливо не тільки сказати Німеччині або будь-якій іншій країні, що вона підтримує діалог і міжнародне право, а й довести це на практиці”,- сказав Пезас.