Ефектний арешт лідера грузинської опозиції після виборів нового прем’єр-міністра (ВІДЕО)

“Грузія обрала нового прем’єр-міністра. Іраклій Гарібашвілі займав цей пост з 2013 по 2015 роки”, – повідомляє «Політико». Парламент в Тбілісі затвердив нового прем’єр-міністра і його кабінет.

Минулого тижня прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахар подав у відставку. Він обіймав цю посаду з 2019 року. Гахар пояснив, що прийняв рішення через розбіжності зі своєю командою з приводу арешту лідера опозиційної партії «Єдиний національний рух» Никонора Меліа.

Минулого тижня грузинський суд постановив заарештувати опозиціонера після відмови внести повну суму застави у кримінальній справі за спробу повалення уряду в червні 2019 року.

Прихильники опозиції провели ніч в штаб-квартирі Об’єднаного національного руху, щоб перешкодити поліції заарештувати Мелію.

“Тим часом, грузинська поліція увірвалася в штаб-квартиру основної опозиційної партії і заарештувала Никанора Меліа”, – повідомляє AP.

Ефектний арешт був знятий на відео, яке розповсюдили в Інтернеті.

Поліція застосувала сльозогінний газ, коли прихильники Мелії намагалися забарикадувати двері до кімнати, де переховувався опозиціонер. Десятки опозиціонерів заарештовано.