У Великобританії препарат від подагри тестують на COVID-19

“Колхіціновие препарати від подагри будуть протестовані в великому дослідженні в Сполученому Королівстві, в якому розглядаються потенційні методи лікування COVID-19 на ранній стадії”, – повідомило агентство Reuters з посиланням на дослідників з Оксфордського університету.

“У канадському дослідженні препарат показав хороші результати в скороченні госпіталізації пацієнтів з COVID-19, але мало що відомо про те, як він може вплинути на одужання, контролювати тяжкість симптомів і повністю запобігти госпіталізацію”, – пояснили дослідники.

У дослідженні, що проводиться за підтримки уряду Великої Британії та отримало назву PRINCIPLE, оцінюються препарати, які можна використовувати вдома протягом перших 14 днів зараження COVID-19, щоб допомогти пацієнтам швидше одужати і усунути необхідність в подальшому втручанні або госпіталізації.

Раніше в цьому році дослідження виключило загальні антибіотики азитроміцин і доксициклін в якості можливих методів лікування і, як і раніше, розглядає адекватний препарат будесонид.

«Навіть при наявності успішних вакцин та інших запобіжних заходів, наявність лікування з надійною базою даних має вирішальне значення для припинення цієї пандемії», – сказав співголова дослідження Кріс Батлер.

Колхицин – дешевий препарат, який вже був протестований в UK Recovery Study.