Moderna очікує підтвердження ефективності проти нового штаму COVID-19

“Американська фармацевтична компанія Moderna очікує, що її вакцина проти COVID-19 буде ефективною проти нових штамів коронавіруса, недавно виявлених в Великобританії”,- повідомляє Sputnik.

«Грунтуючись на даних на сьогоднішній день, Moderna очікує, що імунітет, викликаний вакциною, буде захищати від різновидів вірусу SARS-CoV-2, нещодавно описаних в Великобританії. У найближчі тижні ми проведемо подальші випробування вакцини, щоб підтвердити це очікування”,- сказали в компанії.

Минулого тижня Лондон оголосив, що в країні був виявлений новий штам коронавіруса, додавши, що цей новий варіант на 70% більше сприйнятливий людиною, ніж інші варіанти SARS-CoV-2. Після цієї новини багато країн перестали подорожувати до Великобританії і з Великобританії. Однак немає жодних доказів того, що новий штам більш патогенний.

Міністр охорони здоров’я Великобританії Метт Хенкок заявив, що в країні було виявлено другу нову версію SARS-CoV-2, імовірно з Південної Африки. Тому Великобританія заборонила в’їзд пасажирам, які прибули з ПАР.

Раніше на цьому тижні російські розробники вакцини заявили, що Sputnik V буде ефективний проти будь-якої мутації COVID-19, включаючи новий штам, в той час як співзасновник BioNTech запевнив, що вакцина компанії «дуже ймовірно» спрацює проти мутованого штаму, знайденого в Великобританії.