У Берліні стартував дводенний з’їзд Християнсько-демократичного союзу Ангели Меркель

“Сьогодні починається дводенний з’їзд німецько-правоцентристського Християнсько-демократичного союзу, що входить до правлячої коаліції Німеччини”, – повідомляють світові агентства.

Вперше в історії країни політичний захід такого масштабу проводитиметься онлайн. Кульмінація очікується завтра, коли відбудуться вибори нового голови спілки, який, швидше за все, очолить консервативний блок ХДС на парламентських виборах цієї осені.

Вибори в Бундестаг, призначені на 26 вересня, пройдуть без участі федерального канцлера Ангели Меркель. В кінці 2018 року Меркель покинула пост голови ХДС, але залишилася канцлером.

У з’їзді ХДС візьмуть участь 1001 делегат. Але вони, як і журналісти, будуть стежити за його перебігом на сайті партії. У виставковому центрі в Берліні будуть присутні тільки діючий голова ХДС Аннегрет Крамп-Каренбауер, генеральний секретар Поль Чіміак, три кандидата в президенти і технічний персонал.

Конгрес розпочнеться о 18:00 з виступу Крамп-Каренбауера, після чого Меркель звернеться до делегатів. Виступлять також лідер баварських консерваторів з HSS Маркус Содер і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

На перший день заплановані вибори членів керівного органу Європейської народної партії.