Торговця наркотиками стратили за вбивство

“Федеральна влада США стратили колишнього торговця наркотиками, засудженого до смертної кари за серію вбивств. Це передостання кара на федеральному рівні, проведена в період правління Дональда Трампа”, – повідомляє AFP.

52-річний афроамериканець Корі Джонсон був страчений за допомогою смертельної ін’єкції у в’язниці Індіани. У 1992 році він був учасником банди, яка здійснила десяток вбивств в районі Річмонд, штат Вірджинія. Федеральний суд визнав його винним у причетності до семи з цих вбивств.

Останні слова Джонсона родичам своїх жертв були: “Я хотів би заздалегідь сказати, що мені дуже шкода, але я не знав, як це зробити. Я сподіваюся, ви тепер знайдете спокій”.

Очікується, що остання кара при адміністрації Трампа відбудеться сьогодні.

48-річний Дастін Хіггс був засуджений до смертної кари за викрадення і вбивство трьох жінок недалеко від Вашингтона в 1996 році.

Суддя відклав страту Джонсона і Хіггса на кілька тижнів через їх коронавірусну інфекцію в грудні, але апеляційний суд скасував це рішення. Вчора Верховний суд прийняв рішення, і перша з двох страт була приведена до виконання.