Правнук Сталіна хоче ексгумації тіла

“Правнук радянського диктатора Йосипа Сталіна Селім Бенсаад попросив главу Російської православної церкви патріарха Кирила виступити в ролі арбітра в дискусії щодо необхідності знову поховати тіло Сталіна”, – повідомляє «Вільна Європа». У записнику було опубліковано лист Бенсаада патріарху.

Правнук стверджує, що Сталін хотів би бути похований на Новодівичому кладовищі поряд зі своєю другою дружиною Надією Алілуєвою. Він також хоче, щоб тіло його прадіда було ексгумовано, щоб перевірити гіпотезу про те, що він був отруєний.

Бенсаад вказує, що звернувся до російського патріарха, бо був упевнений, що його прадід був віруючим. Він також сказав, що хотів подарувати президенту Володимиру Путіну ікону Сталіна.

Після смерті Сталіна в березні 1953 його тіло було поховано в мавзолеї на Червоній площі, а в 1961, після викриття культу особистості, він був похований поряд з Кремлівською стіною.

Дід Бенсаада, старший син Сталіна, Яків Джугашвілі, загинув у німецькому полоні під час Другої світової війни. Дочка Якова Джугашвілі, Галина, вийшла заміж за алжирця Хосіна Бенсаада, а Селім – їхній син.