У Німеччині зростає кількість іноземців

Нещодавно опубліковані статистичні дані показують значне зростання числа іноземців, які приїхали жити і працювати в ФРН.

Жить и работать в ФРГ фото

За підсумками 2017 року в Німеччині іноземців стало більше на 585 тисяч чоловік, в процентному співвідношенні зростання склало близько 6%. При цьому спостерігається тенденція до збільшення мігрантів, які переїхали жити в ФРН з інших країн Європейського союзу.

Розташоване у Вісбадені Федеральне відомство статистики минулого тижня оприлюднило, що на початок цього року в Центральному реєстрі було зареєстровано 10,6 мільйона іноземних громадян. За рік їх чисельність зросла майже на 600 тисяч.

При цьому зафіксовано значний спад кількості іммігрантів, які приїхали з Сирії, Іраку та Афганістану. Якщо в 2016 році їх було 665 тисяч, то в минулому приїхало до Німеччини вже 163 тисячі.

Одночасно спостерігається значне зростання числа людей, які приїхали жити у ФРН з інших країн Європейського союзу. Кількість людей, які переїхали до Німеччини зі східних країн ЄС, зросла в минулому році на 12,5 відсотка. Всього було мігрантів з Польщі, Румунії та Болгарії.

З початку введення вільного пересування для громадян країн східної частини ЄС в 2007 році їх кількість зросла з 919 000 до 2,6 мільйона на кінець 2017 року.

Джерело: www.eurabota.ua