Стало відомо, як саме міграційна політика Трампа ускладнить життя українців

З приходом до влади в США Дональда Трампа в країні посилюється візова політика. Дані зміни торкнуться і українських мігрантів, яким буде все складніше отримати можливість переїхати в США і знайти там легальну роботу.

Нагадаємо, що раніше нещодавно обраний президент Трамп заборонив строком на 90 днів в’їзд в США громадян семи арабських країн, Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану. Крім того, був повністю заборонений прийом біженців з Сирії та строком на 120 днів припинений прийом біженців з інших країн.

yescenter-10-year-usa-visa

Це означає, що в найближчі три місяці громадяни України не зможуть подавати в посольство США прохання про надання статусу біженця. Дана інформація була офіційно підтверджена в посольстві країни в Києві.

Також українські громадяни будуть зобов’язані проходити обов’язкове співбесіду в посольстві при оформленні візи. Так, Трамп офіційно скасував програму Visa Interview Waiver Program. Нагадаємо, що раніше при повторному відкритті візи для туристів і бізнесменів можна було не проходити співбесіду, однак тепер особиста присутність – обов’язкова.

Крім того, адміністрація Трампа планує обмежити видачу трудових віз для іноземних громадян, що ставить під загрозу міграційні перспективи українських фахівців з самих різних областей. З приходом до влади нового президента, українці, які приїхали в США за звичайною візі, а вже потім знайшли там легальну роботу, – можуть виявитися під загрозою.