Грузини почали зловживати безвізовим режимом

Влада Грузії дали обіцянки, що будуть тісно співпрацювати з Євросоюзом для того, щоб зменшити нелегальну міграцію, яка суттєво збільшилася після того, як Грузія отримала безвізовий режим, про це повідомляє unn.com.ua

мигранты из Грузии

Інформацію про проблему нелегальної міграції грузинських громадян, яка спостерігається останнім часом повідомив Дімітріс Аврамопулос – єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства на прес-конференції в Брюсселі, яка проводилася після зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів юстиції та внутрішніх справ.

Влада Грузії дали обіцянку тісно взаємодіяти з Євросоюзом, щоб цільові заходи, спрямовані на зниження рівня нелегальної міграції в країни Євросоюзу були втілені як можна скоріше і в повній мірі, щоб істотно зменшити зловживання правом безвізового в’їзду.

«Ми впевнені, що грузинська влада найближчим часом нададуть результати, і ми готові їм у цьому активно допомагати», – підкреслив комісар. Також він додав, що питання про припинення дії безвізового режиму для громадян Грузії у зв’язку зі сформованою негативної тенденції збільшення кількості нелегалів поки на порядку денному не стоїть.

Нещодавно Німеччина заявила про можливість звернення до Ради ЄС з вимогою призупинити дію безвізового режиму для Грузії, якщо не будуть прийняті заходи по зменшенню потоку нелегалів, які зловживають безвізовим режимом.

Джерело www.eurabota.ua