Японія вводить незвичайний податок для туристів

У Країні висхідного сонця прийняли закон, який зобов’язує туристів сплачувати спеціальний збір не тільки при в’їзді, але і при виїзді, про це повідомляє The Japan Times.

Новий закон набуде чинності, починаючи з 7 січня майбутнього року.

Туристы, приехавшие в Японию фото

Згідно з його положеннями, всі без винятку туристи, які приїхали до Японії, при поверненні на батьківщину, повинні будуть додатково платити спеціальний податок у розмірі 1 000 йен, за курсом це становить близько 9 доларів.

Цей оригінальний податок запровадили з метою створення необхідної інфраструктури, поліпшення якості і асортименту послуг для того, щоб забезпечити комфортне перебування туристів, які приїдуть на Олімпійські і Паралімпійські ігри в 2020 році і в наступні роки.

Податок не торкнеться дітей до двох років, а також, якщо пасажир транзитний і перебуває в Японії протягом доби з моменту прибуття.

У країні в останні роки спостерігається зростання кількості іноземних туристів.

За розрахунками японської влади, до початку олімпіади кількість туристів зросте до рекордних 40 мільйонів. При цьому новий податок повинен принести в казну країни близько 43 мільярдів ієн у рік.

У період з січня по березень 2019 року Токіо з допомогою нового збору розраховує отримати близько 6 мільярдів йен. Частина з цих грошей буде витрачено на встановлення спеціальних систем розпізнавання осіб.

Джерело: www.eurabota.ua