Сезонні працівники будуть застраховані польськими фермерами від нещасних випадків

Поправки, прийняті Сеймом Польщі до закону про страхування здоров’я та від нещасних випадків зобов’язує фермерів, які наймають сезонних робітників, виплачувати страховку.

Згідно з новими статтями законодавства, яке регулює умови страхування, польські фермери, в тому числі, будуть зобов’язані сплачувати обов’язкові внески на охорону здоров’я і страхування від нещасних випадків. Тепер сезонний працівник офіційно називатиметься «помічник фермера».

Сезонный работник фото

Роботодавець, який наймає громадян з інших країн, повинен буде платити в місяць 184 злотих, що за курсом одно трохи більше 1 400 гривень.

Страхові виплати, якщо стався нещасний випадок будуть розраховуватися виходячи з кількості відпрацьованих днів, при цьому страхова премія буде виплачуватися за весь місяць.

На думку депутатів, законопроект зобов’яже фермерів берегти сезонних робітників, серед яких превалюють громадяни України. За оцінками Сейму, в сільському господарстві Польщі працює близько 500 тисяч українців.

Більшість положень нового законопроекту набудуть чинності через 7 днів після їх публікації в офіційній пресі. Зараз законопроект переданий в Сенат.

Джерело: www.eurabota.ua