У Німеччині буде збільшено кількість центрів для біженців

План, який затвердив уряд повинен бути як можна швидше втілений в життя, на цьому наполягає міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеехофер.

Министр внутренних дел Германии Хорст Зеехофер

Згідно з планом, який був прийнятий в рамках коаліційної угоди, в найближчому майбутньому для біженців повинні бути створені нові центри. У них буде надано все необхідне для нормального життя.

Такі центри надаватимуть тимчасові житлові умови для тих, хто ще не пройшов перевірку комісією. Якщо неповнолітніх не супроводжують дорослі, їх також будуть ретельно перевіряти. Ці центри будуть надавати послуги кожному біженцю терміном до півтора років, а для сімей – до півроку.

Якщо мігранти не отримають притулок, то їх чекає висилка назад в країну з якої вони прибули.

Після прийняття законів, які обмежують можливості для біженців просити притулку в Німеччині, чисельність мігрантів різко скоротилася. У колишні роки Німеччина посідала перше місце по числу просять притулку.

За підсумками минулого року проблеми, пов’язані з біженцями, коштували бюджету Німеччини майже 21 мільярдів євро.

На боротьбу з причинами цього явища міністерствами закордонних справ та економічного розвитку було витрачено 14,2 мільярда євро. Гроші витрачалися на те, щоб допомогти країнам, звідки тікають люди. Інші витрати йдуть на житло, допомога по догляду за дітьми, питання інтеграції в нове суспільство.

Джерело: www.eurabota.ua