Французька поліція очищає табори мігрантів в північній частині Парижу

Французька поліція очистила два величезних наметових табори мігрантів в північній частині Парижа, і влада пообіцяла очистити інші табори через день після того, як уряд оголосив про посилення імміграційної політики.
Автобуси забрали понад 1600 чоловік в районі Порт-де-ла-Шапель і Сени-Сен-Дені, де нелегальні біженці жили в наметах під естакадами жвавої кільцевої дороги Париж-периферія і навколо з’їзду з автостради А1.
«Я більше не буду терпіти ці інсталяції на узбіччі дороги тут або де-небудь ще в громадських місцях Парижа»,- заявив журналістам префект паризької поліції Дідьє Лаллеман.
Мігранти, в основному чоловіки з країн Африки та Близького Сходу, організовано сідали в автобуси і доставлялися в спортивні зали та інші громадські місця в Парижі і його околицях, в той час як екскаватори зносили саморобні халупи і збирали пластикові стільці, матраци та сміття.
Лаллеман сказав, що поліція буде підтримувати постійну присутність в цьому районі в найближчі тижні, щоб запобігти поверненню мігрантів.
У середу прем’єр-міністр Едуард Філіп оголосив про закриття наметових містечок, введення квот для трудящих-мігрантів і обмеження доступу до нетермінового медичного обслуговування для новоприбулих осіб, які шукають притулку, з метою демонстрації того, що уряд враховує стурбованість виборців з приводу імміграції.
Після закриття величезного табору мігрантів в Кале в 2016 році багато біженців переїхали до Парижу, де неодноразово зносилися табори тільки для того, щоб через кілька місяців вони знову з’явилися в інших районах.
«Префект неодноразово говорив мені, що табори не будуть повертатися, але кожен раз вони з’являлися знову»,- сказала журналістам мер Парижа Анна Ідальго.
«Розгінні операції не є рішенням. Наша країна повинна забезпечити постійне і належне житло, в той час як розглядаються клопотання людей про надання притулку», – сказав заступник мера Еммануель Грегуар по радіо France Info.
Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер сказав, що люди, евакуйовані сьогодні, будуть розміщені в центрах, спонсорованих державою, в той час як їхні прохання про надання притулку обробляються.
Кастанер сказав, що «деякі люди, яким вже було надано притулок, відмовляються залишатися в пропонованому соціальному житлі». «Ті, чиє клопотання про надання притулку відхилено, повинні покинути територію Франції, інакше вони будуть депортовані»,- додав він.