Топ-5 найбільш галузей у світі, які розвиваються найшвидше

По мірі того, як світ стає все більш просунутим і взаємопов’язаним, нові галузі повинні йти в ногу з останніми вимогами. Від біотехнології до штучного інтелекту ми рахуємо п’ять галузей, які розвиваються найшидше.

топ самых быстрорастущих отраслей в мире

 

1. Відновлювана енергія

Ціна на відновлювану енергію, таку як сонячна та вітрова енергія, знизилася в останні роки і стала більш доступною, що означає, що зелена енергія в даний час розглядається як більш здійсненний варіант для багатьох країн і компаній. Глобальна технологічна компанія Samsung взяла на себе зобов’язання до 2020 року використовувати тільки поновлювані джерела енергії в США, Європі і Китаї. Крім того, ЄС підвищив свою мету, щоб до 2030 року 32% від загального енергоспоживання становили екологічно чисті джерела енергії – після тиску з боку Великобританії, Франції, Іспанії та Італії. Ринок поновлюваних джерел енергії особливо успішний, тому що, на відміну від інших енергетичних галузей, його джерела не будуть вичерпані. Зростання цієї галузі настільки швидке, що ринок відновлюваної енергії вже коштує 1,35 млрд доларів.

2. Кібербезпека

У міру того, як люди і компанії вибирають онлайн для своїх особистих даних і фінансів, кібер-злодії теж розвивають свої навички. У 2017 році тільки у Великобританії було зареєстровано 4,7 мільйона випадків кіберзлочинності, що робить кібербезпеку більш важливою, ніж будь-коли раніше. Використовуючи бази даних, мережі, обладнання, брандмауери і шифрування, групи кібербезпеки можуть забезпечити безперебійну роботу систем, заблокувати зловмисників і запобігти крадіжці будь-якої інформації або грошей. Кібербезпека зараз так затребувана, що експерти прогнозують, що до 2023 року світовий ринок буде коштувати 165,2 млрд доларів.

3. Біотехнологія

Біотехнологія надзвичайно корисна в наші дні, оскільки її можна використовувати для отримання більш високих врожаїв, що має вирішальне значення в світі, де населення швидко збільшується. Більш того, біотехнологія може лікувати генетичні захворювання, маніпулюючи генами, покращуючи якість життя незліченних людей. Сучасна біотехнологія була вперше використана угорським архітектором Каролі Ерек в 1919 році, коли він почав перетворювати сировину в більш корисні продукти. Потреба в біотехнології настільки висока, що до 2025 року ринок оцінюється в 727,1 млрд доларів при темпах зростання 7,4 відсотка.

4. Віртуальна реальність

Віртуальна реальність була вперше представлена ​​на ринку на початку 1990-х років, і звідти галузь швидко розвивалася. Віртуальна реальність використовується не тільки в розважальних цілях: вона використовується військовими, в спорті як навчальний посібник і навіть в психічному здоров’ї, щоб допомогти пацієнтам справитися з минулого травмою і важкими фобіями. Обсяг індустрії віртуальної реальності практично подвоюється щороку: з 6,1 млрд доларів в 2016 році до 14,1 млрд доларів в 2017 році. Швидке зростання ринку робить його надзвичайно успішною і швидкозростаючою галуззю не тільки для того, щоб бути в ній, але і для інвестицій.

5. Штучний інтелект

Штучний інтелект – ще одна швидко розвивається галузь, основні піонери якої знаходяться в Китаї, Сінгапурі та Гонконгу. Цей сектор постійно створює нові та вдосконалені технології – від створення штучного інтелекту, здатного відчувати запах хвороби, до можливості передбачити, коли ви помрете з 95-процентною точністю, до Amazon Alexa. Цей конкурентний ринок до 2025 року буде коштувати майже 9 мільярдів доларів.