Приємна новина: у Німеччині не так вже і дорого жити

Потужна економіка Німеччини останнім часом показує просто приголомшливі результати, згідно зі статистичними даними, впевнене зростання спостерігається у всіх секторах промислового виробництва, а також у сфері обслуговування, рівень безробіття за підсумками закінчується 2017 року показує рекордні відсотки за все попереднє десятиліття.

Всі ці факти взяті разом, плюс знаменитий німецький порядок і розмірений ритм життя, залучають в цю країну все більше наших співвітчизників, які спершу приїжджають сюди на роботу, а потім залишаються тут жити назавжди, звичайно дотримуючи всі законні формальності. Але на перший погляд, здається, що оскільки тут високий рівень заробітної плати, то і ціни на житло, товари і послуги повинні кусатися, на щастя приїжджих, які тільки починають облаштовувати своє життя в Німеччині, це не так.

 жизнь в ГерманииЯк повідомляє Федеральне статистичне відомство, у багатьох країнах Європейського Союзу, рівень цін за багатьма показниками, починаючи від продуктів харчування і закінчуючи орендною платою за житло набагато вище. Різниця коливається в середньому близько 4%. Наприклад, у Данії людям доводиться платити на 39% більше, а в Швейцарії, яка не є членом ЄС – на 60%.

На ринку праці Німеччини завжди знайдуться підходящі вакансії для українських фахівців, потрібно лише проявити терпіння і наполегливість, вивчити трохи німецьку мову, і мрія жити і працювати в цій заможній країні стане реальністю.