Стали відомі причини призупинення видачі закордонних паспортів в Україні

В Україні триває гучний скандал, викликаний тимчасовим призупиненням оформленням і видачі закордонних паспортів. Так, документи тимчасово не видаються по всій країні з 7 квітня 2017 року, що викликало бурю обурення серед тисяч українців.

20130115082908

Сьогодні представники офіційної влади вирішили прокоментувати ситуацію. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що призупинення і збій роботи сайту з видачі закордонних паспортів викликана перевіркою Служби безпеки України.

Крім того, у відомстві зазначили, що робота паспортних центрів і єдиних центрів надання адміністративних послуг повинна відновитися вже сьогодні.

Аваков підтвердив раніше з’явилася інформацію про те, що робота Державного підприємства «Документ» була припинена у зв’язку зі слідчими заходами, проведеними з боку Служби безпеки України. Так, відомство перевіряє основного провайдера, який забезпечував роботу електронної системи оформлення закордонних паспортів.

Компанія надає послуги закритою і захищеного зв’язку, яку і вирішили перевірити правоохоронці.

Глава МВС запевнив громадськість у швидкому відновленні роботи паспортних столів і додав, що зі свого боку він ніяк не вплине на швидкість роботи СБУ і забезпечити швидке відновлення видачі документів.