Закон про полегшення працевлаштування іммігрантів в Німеччині вже узгоджений

Уряд Німеччини вже погодив всі подробиці законопроекту, який дозволить громадянам з країн, що не входять до складу Європейського союзу, без особливих проблем працевлаштуватися в країні.

Законопроект, який істотно полегшує доступ до ринку праці ФРН громадянам третіх країн, узгоджений правлячою коаліцією. Нові правила схвалені міністерствами внутрішніх справ, праці та економіки.

Можна сміливо сказати, що революційною для німецького ринку праці зміною буде скасування вимоги до роботодавця, який захоче взяти на робоче місце мігранта з країни, яка не є членом ЄС, доводити, що для заповнення вакансії не знайшлося ні німця, ні громадянина іншої держави Євросоюзу .

Будуть усунуті обмеження в тих секторах економіки, де більше вакантних місць, ніж претендентів на працевлаштування, наприклад, в сфері медичного догляду.

Для тих, хто завершує професійну підготовку в Німеччині, будуть введені часові рамки для пошуку роботи.

Ослаблення правил прийому на роботу іммігрантів викликано зростаючим числом вакансій практично у всіх секторах економіки Німеччини.

Нагадаємо, велика нестача медичних працівників в Словаччині змусила Асоціацію лікарень відкрито визнати, що без фахівців з України їм просто не обійтися.

Джерело: www.eurabota.ua

26.11.2018