ТОП-10 найбільш затребуваних професій для українців в Європі

Робота для українців у Європі зараз доступніше, ніж коли-небудь раніше. Українських працівників, як кваліфікованих, так і немає, раді бачити в Європі, а уряди різних країн роблять свою візову політику все відкритішою. Однак, є список професій, які доступні для українців, як ніякі інші. У цій статті ми розглянемо ТОП-10 найбільш доступних професій для українських мігрантів у Європі.

Топ-5 найпопулярніших професій для кваліфікованих працівників:

1.Лікарі

vrach

Не дивлячись на те, що професія лікаря-одна з найбільш оплачуваних в Європі, кваліфікованих кадрів катастрофічно не вистачає. Лише в Німеччині дефіцит лікарів оцінюється в 30%. На щастя, в Україні ситуація протилежна, а якість медичної освіти досить високий, що дозволяє фахівцям досить легко працювати закордоном.

Уряди європейських країн розуміють проблему і спрощують процес легалізації іноземних лікарів у себе. Так, у Німеччині, Чехії та Польщі створені безкоштовні мовні курси та спрощені системи переатестації.

Відзначимо, що найчастіше за кордоном потрібні лікарі не загальної спеціалізації, а фахівці вузького профілю, такі як неврологи, анестезіологи, радіологи і т. д.

2.Медперсонал

1370072875_vneshniy-vid-medsestry

Ще більший дефіцит кадрів, ніж з лікарями, спостерігається в сфері найму медперсоналу. Так, в країнах Європи дуже сильно не вистачає кваліфікованих медсестер і санітарів. Зазначимо, що люди цієї професії потрібні не лише в лікарнях, але і в сфері догляду за літніми – в будинку для престарілих і т. д.

3.Фармацевти

2584

Вкрай затребувані в Європі і українські фармацевти. Так, при базовому знанні мови українським фахівцям буде легко знайти місце в європейських аптеках. «На руку» нашим співвітчизникам відіграє імідж, як досвідчених, освічених і відповідальних співробітників.

4.Програмісти

main_Fotolia_38183273_Subscription_Monthly_XXL

Українські програмісти та інші фахівці IT-сектора – вкрай затребувані в Європі. Близько мільйона фахівців своєї справи працюють на європейських роботодавців на віддаленій основі, а багато – вже переїхали за кордон. Відзначимо, що попит на українських «технарів» лише зростає, так як сучасне європейське суспільство все більше і більше залежить від розвитку інформаційних технологій.

5.Инжинеры

 Инженеры

Радо приймуть українських інженерів в Німеччині, де спостерігається будівельний бум, а потрібних фахівців – «днем з вогнем» не знайдеш. Також українські фахівці можуть себе проявити працюючи в сферах енергетики або в автомобілебудуванні.

 Топ-5 популярних робочих спеціальностей для Українців в Європі

1.Різноробочі

 raznorabochie-1024x802

На європейському ринку праці вкрай затребувані українські різноробочі. Так, наші співвітчизники досвідчені, працездатні і дисциплированы, що робить їх незамінними для будь-якого роботодавця. Знайти подібну роботу найпростіше в Польщі, хоча багато країн Західної Європи все частіше запрошують до себе саме українських фахівців. Зазначимо, що заробити на цій роботі можна не реальні для України гроші – від 9 до 20 тисяч гривень на місяць.

2.Водії

Voditeli-v-Uber

Все частіше в Європі чекають українських водіїв. Так, при наявності прав та досвіду можна без праці не тільки заробити від 30 тисяч гривень в місяць, але і подивитися весь континент.

3.Будівельники

 382a739_resizedScaled_817to543

Не дивлячись на те, що в багатьох європейських містах триває активне будівництво різноманітних об’єктів, досвідчених кадрів катастрофічно не вистачає. Так, власники таких професій, як монтажник металоконструкцій, арматурщик, гипсокартонщик, плиточник, муляр або зварювальник можуть сміливо заробляти від 13 до 30 тисяч гривень в місяць.

4.Кухаря

 1338557513_1

Українських кухарів радо приймають, як і в європейських фаст-фудах, так і в закладах преміум-класу. Найпростіше влаштуватися в Польщі або Чехії, де платять від 12 тисяч гривень на місяць. Однак, якщо ви працюєте на посаді шеф-кухаря, то можете претендувати на можливість працювати в кращих ресторанах Європи і заробляти від 20 тисяч гривень на місяць.

5.Робітники в сільському господарстві

sel-skoe-hozyajstvo_1

Мільйони українських мігрантів працювали або працюють в сфері сільського господарства за кордоном. Тут можна заробити непогані гроші, а робота – не вимагає кваліфікації. Від вас вимагається лише витримка і працездатність. Так, на зборі врожаю в Європі або працюючи на фермі можна розраховувати на зарплату від 10 тисяч гривень на місяць.