Нестача кваліфікованих фахівців у Німеччині уповільнює будівельний сектор

 Германия фото

У Німеччині на будівництво 650 тисяч нових житлових будівель видані всі дозволи, але проекти не можуть бути реалізовані в повній мірі із-за гострої нестачі кваліфікованих працівників.

 

За даними Німецького державного банку KfW), брак фахівців у будівельній галузі економіки країни уповільнює зведення нових житлових будівель.

«Останні десять років розрив між дозволами на будівництво і прибудівлями житла в житловому секторі продовжував розширюватися», – розповів головний економіст KfW Йорг Зейнер. Будівельні компанії через відсутність фахівців багатьох професій не можуть вчасно виконувати замовлення. Фірми заповнюють вакансії працівниками, які приїхали з інших країн, але ці заходи не можуть заповнити прогалини в робочій силі. Згідно з дослідженням, більше всього не вистачає сантехніків, фахівців з опалення та кондиціювання повітря. У Федеральному агентстві зайнятості ці вакансії не заповнюються протягом тривалого часу. «Нестача кваліфікованих робітників поступово стає найбільшим ризиком для будівельного сектора в Німеччині», – підкреслив Зейнер.

Опитування, проведене Асоціацією німецької промисловості і торгівлі (DIHK) серед 24 тисяч компаній, показало, що 60 відсотків з них оцінюють брак кваліфікованих кадрів як найбільший бізнес-ризик. Вісім років тому цей показник становив лише 16 відсотків. Основна причина проблеми – демографічна. Виходять на пенсію фахівців просто немає ким замінити.

Джерело: www.eurabota.ua