У Польщі серйозно стурбовані зменшенням потоку українських трудових мігрантів

Процес відтоку працівників з України, які вже не так активно їдуть в Польщу, почалася.

 отток работников

Польські роботодавці забили на сполох: українці, які працювали в них, починають виїжджати в інші країни, а нових, які приїжджають замість них, не вистачає, щоб заповнити утворилися вакансії.

Українські громадяни, які вирішують їхати працювати за кордон вже не розглядають Польщу в якості найкращого варіанта, оскільки в інших країнах, наприклад, Чехії, Словаччини, Угорщини заробітна плата набагато більше, умови праці не гірше, гарантується офіційне працевлаштування.

Але найбільший головний біль для польських роботодавців – плани федерального уряду Німеччини істотно спростити ринок праці для працівників з країн, які не входять до складу Європейського союзу.

Згідно з прогнозними розрахунками польських експертів ринку праці, з країни протягом декількох місяців може виїхати 60 відсотків українських працівників. Якщо це станеться, то кількість вакансій з нинішніх 170 тисяч виросте відразу до 500 тисяч, що може стати болючим ударом для польської економіки і значно уповільнити подальше зростання.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові розпорядженнях, які отримали польські прикордонники. Вони передбачають більш ретельні перевірки українців, які повертаються додому.

Джерело: www.eurabota.ua

31.10.2018