290 мільйонів школярів по всьому світу не ходять до школи через коронавірус

За даними AFP, близько 300 мільйонів школярів по всьому світу знаходяться на канікулах через епідемію нового коронавіруса.

Більш 95000 осіб інфіковані і більше 3200 чоловік померли в усьому світі від вірусу, який на сьогоднішній день досяг 80 країн і територій.

Вчора ЮНЕСКО оголосило, що школи закриті в 13 країнах, що торкнулося 290,5 мільйона дітей, в той час як ще в дев’яти країнах школи були закриті частково.

Хоча тимчасове закриття шкіл під час кризи не є новим, Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азула заявила, що глобальні масштаби і швидкість закриття шкіл не мають аналогів. За словами Азула, в разі продовження це може поставити під загрозу право на освіту.

Раніше Іран оголосив, що закриє школи і університети до 20 березня, а вчора Італія оголосила, що закриє їх до 15 березня. Південна Корея відклала початок нового семестру до 23 березня. В Японії майже всі школи закриті після того, як прем’єр-міністр Сіндзо Абе закликав скасувати заняття в березні і провести весняні канікули, які проходять з кінця березня до початку квітня.

Уряди країн також приймають інші обмежувальні заходи. Японія буде ізолювати всіх прибулих з Китаю і Південної Кореї на два тижні. Саудівська Аравія скасувала щорічні богослужіння. Італія прийняла нові заходи, такі як скасування спортивних заходів і рада людям не цілувати в щоку і не тиснути один одному руки.