Німеччина на межі рецесії

Епідемія коронавируса викличе “величезні економічні втрати” для економіки Німеччини і призведе до “майже неминучого спаду”, пише європейське видання журналу Politico, цитований Focus.

За даними Німецького інституту економічних досліджень, їх звіт пророкує, що найбільша економіка Європи скоротиться як мінімум на 0,1% в цьому році.

«Якщо ми візьмемо до уваги більшість робочих днів у цьому році, що є звичайною практикою в усьому світі, то ми отримуємо зниження економічного зростання на 0,5%», – говориться в звіті.

«Внаслідок епідемії коронавируса здається майже неминучим, що економіка Німеччини знаходиться на межі рецесії, але (…) неясно, наскільки серйозною вона буде», – говориться в заяві.

Організація попереджає, що брак інформації, а також непередбачуваність пандемії і політичні рішення, прийняті на цьому тлі, означають, що економічні прогнози можуть бути менш точними. Вони описали свої припущення як «грубі судження в кращому випадку».

Вони також описали свої перспективи як оптимістичні сценарії, якщо поточні умови збережуться, але зміняться в другій половині року, коли економіка Німеччини зможе відшкодувати деякі зі своїх втрат.

Це пов’язано з тим, що економіка країни в значній мірі залежить від глобальних поставок і експорту, особливо в Китай, де споживачі в лютому «майже не купували автомобілів – основне джерело доходу Німеччини».

«Якщо виробництво і попит в Китаї нормалізуються, ці обмеження поступово зникнуть з наступного місяця», – йдеться в повідомленні.