AC: Звільніть президента Малі

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамапоса, виконуючий обов’язки президента Африканського союзу (АС), засудив військовий переворот у вівторок в Малі і зажадав негайного звільнення президента Малі Ібрагіма Бубакара Кейт і його міністрів, повідомляє AFP.

У заяві, опублікованій президентом Південної Африки, Рамапоса засудив неконституційну зміну уряду в Малі і зажадав негайного звільнення президента, прем’єр-міністра і міністрів.

У вівторок військові захопили владу в Малі в результаті заворушень і заарештували президента Кейт, змусивши його піти у відставку через кілька годин.

По телебаченню змовники обіцяли організувати громадянський політичний перехід і скликати загальні вибори в розумні терміни.

Від імені АС президент ПАР закликав до негайного повернення до цивільного правління і закликав військових повернутися в казарми.

Рамапоса також закликав народ Малі, політичні партії та громадянське суспільство підтримувати верховенство закону і розпочати мирний діалог для вирішення своїх суперечностей.

Рамапоса також закликав африканських партнерів і міжнародне співтовариство засудити і відкинути неконституційну зміну режиму збройними силами і допомогти малійському народу повернутися до громадянської демократії.