Меркель: «Нещеплені мають борг перед суспільством і мають його розуміти»

Канцлер Ангела Меркель заявила, що люди, які ще не були вакциновані, оскільки у Німеччині посилюється четверта хвиля пандемії коронавірусу, повинні розуміти, що вони зобов’язані захищати інших перед рештою суспільства.

Виступаючи на запрошення прем’єр-міністра Нової Зеландії Джасінди Ардерн на бізнес-саміті в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Меркель сказала, що політикам було доручено виправдати серйозні втручання, чесні з громадськістю.

Число випадків коронавірусу в Європі за останні тижні зросло, і експерти стурбовані тим, що системи охорони здоров’я знову ризикують виявитися перевантаженими, частково тому, що нещеплені люди, як і раніше, поширюють хворобу серед людей похилого віку і більш вразливих.

“Ми повинні прояснити, що я маю право на вакцинацію, і це велика перевага, величезне досягнення науки і технологій”, – сказала Меркель з відеозв’язку. «Але у мене також є певне зобов’язання зробити свій внесок у захист суспільства».

Хоча багато з нещеплених ставляться до вікових груп, які статистично менш схильні до COVID-19, вони можуть передавати вірус людям похилого віку з більш слабкою імунною системою, які потім можуть опинитися в реанімації навіть після вакцинації.

Меркель, з якою розмовляв президент Microsoft Бред Сміт, додала, що проблеми, пов’язані з пандемією та зміною клімату, схожі, оскільки обидва є експоненційними процесами, серйозність яких важко визначити на початку кривої зростання.

«Коли ви бачите початок експоненційного зростання, ви повинні діяти негайно, і розуміння того, що означає експоненційне зростання, не є поширеним у наших суспільствах», – сказала Меркель.

«Ось чому ми так безтурботно ставимося до зміни клімату – воно також росте в геометричній прогресії, і ми повинні діяти в той час, коли ми взагалі не бачимо зростання числа».
загроза