Гіслейн Максвелл визнана винною у заманюванні жертв сексуального насильства Епштейна

“Присяжні визнали Гіслейн Максвелл винною у заманюванні молодих жертв сексуального насильства до Джеффрі Епштейна”, – повідомляє DPA.

Присяжні у Федеральному суді Манхеттена обговорювали 40 годин протягом п’яти днів, перш ніж оголосити вирок. 60-річній жінці загрожує 65 років в’язниці після того, як суддя Елісон Натан визнала її винною у пособництві Епштейну у десятирічній схемі вербування та перевезення дівчаток-підлітків у всьому світі.

«Одиноголосне журі присяжних визнало Гіслейн Максвелл винною в одному з найжахливіших злочинів, які можна уявити – пособництві та участі в сексуальному насильстві над дітьми, які вона вчинила зі своїм давнім партнером та спільником Джеффрі Епштейном. Дорога до правосуддя була надто довгою. Але сьогодні справедливість перемогла», – наполягав генеральний прокурор Манхеттена Демієн Вільямс.

Максвелла була визнана винною по п’яти з шести пред’явлених їй звинувачень.

Максвелл залишалася стійкою під час читання вироку, часто прихлинаючи воду з пляшки.

Вирок – міра справедливості для жінок, які постраждали від Епштейна; сумнозвісного сексуального злочинця, який протягом десятиліть ухилявся від відповідальності, а потім повісився у серпні 2019 року в очікуванні суду за торгівлю неповнолітніми з метою сексуальної експлуатації. Багато жертв відчували себе так, ніби він обдурив систему востаннє.

Але залишилася Максвелл, яку прокурори назвали “правою рукою” Епштейна. Ці слідства показали, що вона відіграла важливу роль у схемі Епштейна.

Прокуратура викликала два десятки свідків, щоб довести, що Максвелл та Епштейн переслідували дівчаток-підлітків, багато з яких були бідними та з неповних сімей, для систематичного сексуального насильства.