США готують пакет нових санкцій проти Росії

“Група сенаторів від Демократичної партії США представила вчора законопроект, який передбачає запровадження нових санкцій проти Росії у разі загострення ситуації навколо України”, – повідомляє Reuters.

Законопроект, запропонований сенаторами США, передбачає запровадження санкцій проти Росії у разі ескалації ситуації на кордоні з Україною, а також проти прем’єр-міністра Росії Михайла Мішустіна, міністрів закордонних справ та оборони Сергія Лаврова та Сергія Шойгу, голови Генштабу та не менше трьох росіян фінансових організацій , включаючи Ощадбанк, ВТБ та Газпромбанк.

Як повідомлялося раніше, з ініціативою виступив голова комітету Сенату США з міжнародних відносин Роберт Менендес (демократ від штату Нью-Джерсі).

“Сенатор Менендес на чолі з 25 своїми товаришами-демократами представив Закон про захист суверенітету України”, – йдеться у повідомленні комісії.

У ньому додали, що пропозиція “надсилає чіткий сигнал” про те, що США готові домогтися “руйнівних наслідків” для російської економіки у разі ескалації ситуації навколо України.

Київ та країни Заходу останнім часом висловлюють стурбованість посиленням агресивних дій Росії біля кордонів України.