Лідер Чечні Рамзан Кадиров за останній рік заробив величезну суму

Керівники регіонів Росії завершили публікацію декларацій про доходи за 2020 рік.

“Згідно з опублікованою інформацією, найбільший дохід у розмірі 381 млн. рублів (близько 4,2 млн. євро) задекларував глава Чечні Рамзан Кадиров, а найбіднішим “олігархом” виявився глава Калмикії Бату Хасіков – 1,2 млн. рублів”, – передає ТАСС .

Відповідно до закону, держслужбовці повинні подавати декларації не пізніше 1 квітня кожного року. Також повинна бути надана інформація про членів їх сімей. У деклараціях містяться дані за попередній рік: відомості про доходи, володіння автомобілями і нерухомістю, частками і майновими зобов’язаннями.

Рейтинг найбагатших керівників регіонів Росії в 2020 році очолив лідер Чечні Рамзан Кадиров, чий дохід збільшився в 2,5 рази в порівнянні з 2019 роком і склав 381 млн. рублів. Джерела доходів в декларації не вказані.

Друге місце в списку зайняв Олександр Євстифеєв з Марій Ел з доходом 84,7 млн. рублів, що вдвічі більше, ніж в 2019 році, а на третьому – Андрій Воробйов з Підмосков’я з 79,8 млн. рублів.

Найнижчі доходи серед усіх глав регіонів заявив глава Калмикії Батий Хасіков. Згідно з його декларацією, в 2020 році він отримав дохід в 1,25 мільйона рублів.

Про найпросторніший будинок серед цих босів, площа якого становить 2,3 тисячі квадратних метрів, повідомив також Рамзан Кадиров. На другому місці – глава Сахалінської області Валерій Лимаренко.

Практично кожен другий глава регіону не володіє автомобілем. Тоді ж глава Дагестану Сергій Меліков купив Lexus LX 570, губернатор Магадана Сергій Носов отримав Bentley Continental GT, губернатор Камчатки Володимир Солодов купив Toyota Harrier, а глава ЄАО Ростислав Гольдштейн отримав Тойота Ленд Крузер 200.

Серед членів сімей глав регіонів за підсумками 2020 року дружина глави Брянської області Ольга Богомаз вказала найвищий дохід – 978 млн. рублів, що майже в 200 разів більше доходів губернатора Олександра Богомаза.

Дружина президента Татарстану Гульсина Мінніханова задекларувала 213,1 млн. рублів. Дохід дружини губернатора Томської області Сергія Жвачкіна збільшився за рік з 439 тисяч до 140 мільйонів рублів, або в 318 разів. Найнижчий дохід задекларувала дружина глави Калузької області Владислава Шапшу – 1,5 рубля.