Пташиний грип: у Словаччині закрили зоопарк

Зоопарк в словацькому місті Бойніце був закритий після того, як керівництвом були виявлені два трупи птахів. Про це повідомив директор Управління з нагляду за ветеринарними та харчовими продуктами Йозеф Біреш.

“Загибель двох птахів – однієї качки і одного болотяного качура – вказує на те, що мешканці зоопарку контактували з дикими птахами. Я думаю, що персонал недооцінив ситуацію кілька тижнів тому, коли був зареєстрований перший спалах пташиного грипу в країні», – сказав Біреш. Карантин у Державному зоопарку був введений тільки для пташиного відсіку, але якщо інші пернаті захворіють, вони будуть піддані евтаназії, незалежно від того, яка цінність птахів, повідомляє керівництво зоопарку.

Державний зоопарк в Бойніце є найстарішим і найбільш відвідуваним зоопарком в країні. Він був відкритий 65 років тому і розташований на території 41 га, з яких 20 гектарів відкриті для відвідувачів.

BGNES нагадує, що 10 січня влада країни повідомила про спалах пташиного грипу в селі Збіги в районі Нітран в Східній Словаччині. Потім експерти повідомили, що мова йде про сильний патогенний підтип вірусу H5N8, що було підтверджено в кінці грудня 2019 року і початку січня 2020 року в сусідній Польщі.